ESNAF SANATKAR İSTANBUL’DA CUMHURBAŞKANI İLE BULUŞTU

Türkiye’nin dört bir yanından gelen esnaf sanatkarlar, İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile buluştu. “Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Buluşması”nda Cumhurbaşkanı esnafın sorunlarının çözümü konusunda müjdeler verdi.

Ülke çapındaki esnaf odaları, birlikler ve federasyonlara bağlı on binlerce esnaf sanatkârın katıldığı buluşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, esnaf sanatkârların sorunlarını yakından takip ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sıkıntılı bir süreçten geçildiğini ve bu dönemde esnafın kredi ihtiyacının karşılanması için imkânların seferber edildiğini dile getirdi.

“TÜRKİYE’NİN BAŞI NE ZAMAN DERDE GİRSE, ESNAF VE SANATKÂRLAR HEMEN GÖREVE KOŞAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnaf ve sanatkârları toplumun omurgası olarak gördüğünü söyledi ve “İster tek kat olsun, ister 100 kat, tüm binalar bir orta direkten aldığı güçle ayakta durur, bizim milletimizin orta direği de esnaf ve sanatkârlarımızdır. Sizler ne kadar güçlüyseniz ülkemiz o kadar güçlüdür. Sizler ne kadar müreffehseniz milletimiz de o kadar müreffehtir. Sizler ne kadar huzurluysanız, halkımız da o kadar huzurludur” diye konuştu.

Bugün de Türkiye’nin başı ne zaman derde girse, esnaf ve sanatkârların hemen göreve koştuğuna, 15 Temmuz gecesi darbeciler uçaklarıyla, helikopterleriyle saldırıya geçtikleri anda, ilk harekete geçenlerin esnaf ve sanatkârlar olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şehitlerimizin, gazilerimizin mesleklerine baktığımızda, önemli bir bölümünü esnaf ve sanatkarlarımızın oluşturduğunu görüyoruz. Sizler ülkenize sahip çıktığınız sürece, Allah’ın izniyle bu devlete, bu millete kimse diz çöktüremez, kimse el aman dedirtemez. Dayanışma ruhunun olduğu bir millet yıkılamaz. Rabbim tüm milletimizden ve sizlerden razı olsun” dedi.

“ESNAF BU ÜLKENİN  KURUCU UNSURUDUR”

Erdoğan, esnaf ve sanatkârın bu ülkenin herhangi bir parçası değil, kurucu unsuru olduğunu belirtti ve şunları ekledi: “Anadolu’yu her biri birer alp olan, her biri birer eren olan ve her biri birer sanatkâr olan ecdadımızın rehberliğinde kendimize yurt haline getirdik. Bilek gücüyle alın terinin sentezi olan bu fetih yöntemiyle Avrupa’nın ortalarına kadar gittik. Gittiğimiz her yerde sadece eserler bıraktık, seda hoş sedalar bıraktık. Bugün gidin Balkanlar’a, gidin Kuzey Afrika’ya, ayak bastığınız her yerde ne derler biliyor musunuz? Vefalı Türk geldi derler. İşte bu güzel hatırların altında hep alperenlerimizin, yani esnaf ve sanatkârlarımızın imzası vardır.”

Büyük buluşmaya Türkiye genelindeki 3 bin 59 oda, 82 il birlikleri ve 13 federasyonun başkan ve yöneticilerinin yanı sıra esnaf sanatkâr üyeler de katıldılar. Ahilik geleneğinin yaşatılması amacının da dile getirildiği büyük buluşma esnaf ve sanatkârların birlik, beraberlik ve dayanışma sergileyeceği toplantıya dönüştü.

Önceki 'İndi-bindi' uygulamasına tepki
Sonraki YAŞAR YILDIZ