Cumhurbaşkanlığı’ndan Hollanda Açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın  yaptığı son dakika açıklamasında “Hollanda’nın faşistlere yenik düşmesi utanç verici, Wilders’ın iktidarda olduğunu gördük.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Twitter’dan yaptığı açıklamalarda Hollanda’nın verdiği skandal kararları eleştirdi. Kalın İngilizce ve Türkçe yazdığı Tweet’lerde şu ifadeleri kullandı;”Hollanda Hükümetinin skandal kararı, İslam düşmanı ırkçı-faşist partiye ve zihniyetine boyun eğdiğinin en açık delili.Hollanda hükümetinin anti İslamcı, ırkçı ve faşistlere yenik düşmesi ve uzun süredir var olan Türkiye-Hollanda ilişkilerine zarar vermesi utanç verici.Hollanda’da birkaç gün içerisinde seçimler gerçekleşecek. Dün gece Geert Wilders’in zaten iktidarda olduğunu anlamış olduk.Hollanda devletinin Türk bakanlara karşı güç kullanan tavrı Avrupa demokrasisi ve barışçıl vatandaşlar için kara bir gün olduğunu gösteriyor.”

Önceki Başkan SERT'e Esnaf Desteği
Sonraki İkinci El Otomobil Pazarı % 15 Büyür